CRÓNICA OK LIGA (X19) | Catro triunfos seguidos para ver mellor as cousas (2-4)

17 de febreiro de 2024

O Deportivo Liceo de Juan Copa asalta a Torre Roja do Caldes e continúa o seu gran momento de resultados.

A situación non para de mellorar para o Deportivo Liceo. A visita á Torre Vermella do Caldes volveu dar boas novas en forma de triunfo, e xa é o cuarto consecutivo na OK Liga para os homes de Juan Copa. Co bache do final de 2023 xa superado, este último mes segue deixando unha doce sensación de boca.

Son xa 32 puntos para os verdibrancos, útiles para colocarse na terceira posición da Fase Regular á espera de que termine a 19ª xornada. Tan só restan sete para a chegada dos playoffs polo título.

Golpe con remontada

Neste caso, non era tarefa fácil traer tres puntos da Torre Roja, un recinto que presenciou un pleno de vitorias do Caldes no último mes e medio. De feito, as cousas non comezaron ben para os verdibrancos. Biel Pujadas asestou o primeiro golpe no oitavo minuto ó bater a Martí Serra desde o lado dereito.

Afortunadamente, a capacidade de resposta do Deportivo Liceo volveu ser inmellorable. Dava Torres recibiu unha bóla, viu a César e o pichichi coruñés empatou tras un gran reverso. Nada puido facer o porteiro Arnau Martínez para evitar o gol 24 do 5. Para rematar a situación, Sito Ricart (ex do Caldes) oficializou a remontada no minuto 14. Aínda que no medio dunha caída, o seu remate atopou o fondo da rede.

César foi o encargado de empatar rapidamente tralo 1-0 do Caldes. (Imaxe de archivo de MANU BOUTUREIRA).

Ademais, o descanso non decidiu chegar ata que Guido Pellizzari estreou a súa conta goleadora como xogador liceísta. Corría o minuto 23 cando, tras un remate de Fran Torres, o dorsal 54 cazou unha bóla aérea para o 1-3.

Seguridade e acerto

Foron 50 minutos nos que o Deportivo Liceo volveu demostrar as razóns que o fan grande: a solidez e o saber acertar cando o momento o require. O regreso á pista tralo tempo de asueto chegou co 1-4 a favor dos liceístas, polo que se afrontaron 22 minutos de xestión de vantaxe. O responsable do colchón de tres goles foi Dava Torres, que superou a Martínez e cruzou a bola.

Martí Serra completou un bo partido con varias intervencións de gran mérito

Chave para manter a vitoria parcial foi Martí Serra, moi hábil entre paus para deter os non poucos achegamentos dos xogadores de Candami. A única vez que atoparon a rede foi nunha falta directa. Marc González, cando corría o minuto 35, foi o encargado do 2-4. Un resultado que, a pesar da intensidade do xogo, non foi defendido con excesivas faltas (o Liceo só cometeu 4 en todo o partido).

Logrados xa os tres puntos, os homes de Juan Copa prepáranse desde xa para a visita do Lleida a Riazor (sábado 24, 18:00h).

CALDES: Arnau Martínez; Roger Presas, Biel Pujadas, Xevi Gurri, Adrià Ballart (quinteto inicial), Pol Galbas, Pau Cardona, Arnau Serra, Marc González e Jordi Pons (meta suplente).

DEPORTIVO LICEO: Martí Serra; Sito Ricart, César Carballeira, Dava Torres, Fabri Ciocale (meta suplente), Tomás Pereira, Fran Torres, Guido Pellizzari, Pablo Cancela e Tiago Rodrigues (meta suplente).

ÁRBITROS: Miguel Díaz Cosme e Josep Antoni Ribó Navarro. Mostraron tarxeta azul ó liceísta Fabri Ciocale.

GOLES: 1-0 (Biel Pujadas, min. 8). 1-1 (César Carballeira, min. 8). 1-2 (Sito Ricart, min. 14). 1-3 (Guido Pellizzari, min. 23). 1-4 (Dava Torres, min. 28). 2-4 (Marc González, min. 35).

OK Liga 23/24. Xornada 19 da Fase Regular. Pavelló Municipal d’Esports Torre Roja (Caldes de Montbui, Barcelona).