CRÓNICA SUPERCOPA (Final) | A milímetros da prórroga tras un traballo exemplar (2-3)

24 de setembro de 2023

Imaxe: DAVID VALIENTE.

O Barcelona leva o título fronte a un Deportivo Liceo que nunca deixou de loitar e que acariciou o tempo extra.

Perdeuse, pero loitouse. Ata o final, como sempre fai este equipo. O Deportivo Liceo de Juan Copa caeu ante o Barcelona na final dunha Supercopa exemplar por parte dos verdibrancos.

O gran potencial culé non evitou unha imaxe envidiable dos liceístas, que rozaron a prórroga no último minuto despois de vivir toda a segunda metade con dous goles de desvantaxe.

Un gol inicial que foi remontado

No propio partido, e fronte a numerosas accións de calidade, os dous porteiros tamén demostraron a súa. Tiago Rodrigues e Carles Grau mantiveron o 0-0 nun inicio trepidante, por momentos de oportunidade clara a cada poucos segundos. O primeiro en ser batido foi o culé, grazas a un marabilloso disparo do capitán Dava Torres. Corría o minuto 9.

O gol foi só un número dentro do gran rendemento do Deportivo Liceo durante toda a final. Gañando, empatando ou perdendo, sempre competiu. Demostrou unha defensa sólida e un ataque intenso. Cando recibía o esperado perigo do Barça, aí estaba Tiago.

Desafortunadamente, o marcador xa non foi o mesmo chegando ó descanso. O gran potencial do Barça transformouse en dous tantos de Marc Grau e de Alabart. Do 1-0 ó 1-2.

Resiliencia

Aínda que con moito por xogar, o acto final non comezou con boas novas. Pau Bargalló, no minuto 30, golpeou ó Liceo cun disparo potente desde a esquerda para colocar o 1-3. Aínda máis complicado. Un momento que quizais mostrou ó Liceo máis aturdido do partido, pero durou pouco.

Os dez minutos finais deixaron un conxunto coruñés fiel á súa esencia. Forte a pesar das adversidades. Intentouno ata o final, primeiro cun tiro directo que evitou Grau a Dava no 41. No 49, Sito Ricart acurtou distancias nunha situación máis que forzada. Acabou no chan, pero marcou.

Só milímetros evitaron o 3-3 de César, nunha bóla que o porteiro culé sacou da liña no último momento. A derrota foi entón oficializada.

DEPORTIVO LICEO: Tiago Rodrigues; Sito Ricart, César Carballeira, Dava Torres, Pablo Cancela (quinteto inicial), Tomás Pereira, Fabri Ciocale, Bruno Saavedra, Fran Torres e Martí Serra (meta suplente).

BARÇA: Carles Grau; Ignacio Alabart, Pau Bargalló, Xavi Barroso, João Rodrigues (quinteto inicial), Eloi Cervera, Sergi Panadero, Marc Grau, Sergi Llorca e Adri Galán (meta suplente).

ÁRBITROS: Jonathan Sánchez García e Sergi Mayor Oliván. Sen tarxetas.

GOLES: 1-0 (Dava Torres, min. 9). 1-1 (Marc Grau, min. 18). 1-2 (Ignacio Alabart, min. 23). 1-3 (Pau Bargalló, min. 30). 2-3 (Sito Ricart, min. 49).

Supercopa de España 2023. Final. Pavelló Olímpic de Reus.