CRÓNICA OK LIGA (Final, Partido 1) | Derrota en Barcelona (5-1)

Dava Torres e Ignacio Alabart. Imaxe: DAVID VALIENTE.

Os detalles poden decidir partidos. Iso foi o que ocorreu no Palau Blaugrana. Diante do Barcelona, o Deportivo Liceo de Juan Copa demostrou un esforzo practicamente inesgotable que lamentablemente non deu froitos. A primeira parada das finais polo título da OK Liga foi favorable ós locais. Agora espera a segunda, na que o equipo da Coruña terá a oportunidade de empatar unha eliminatoria ó mellor de cinco (sábado, 19:00h).

Un duelo así demandaba físico e os verdibrancos eran coñecedores. Evidenciouno o comezo. Un inicio intenso esixiu desde o segundo un á defensa e a un gran Martí Serra, que entre outras ocasións evitou un dobre man a man de Hélder Nunes e de Rodrigues. Minutos despois, o Liceo igualou a balanza en canto a aproximacións perigosas. Dava Torres rozou o gol cunha definición sen oposición que Sergi Fernández tapou ben.

O segundo partido, tamén no Palau, será o sábado 10 ás 19:00h

No 9, Pau Bargalló aproveitou unha xogada de estratexia para batir a meta visitante (1-0). Non alterou o guion da acción. O equilibrio do xogo continuou.

Ánimos intactos

O derroche físico do equipo de Juan Copa non se detivo. Pase o que pase, ían dar guerra. O minuto 15 confirmouno. Àlex Rodríguez, despois dun despiste defensivo azulgrana, cazou unha bóla dentro da área e superou cun forte disparo ó veterán porteiro barcelonista (1-1). Inmediatamente despois, Dava rozou a remontada cun remate lonxano tras reverso que Fernández desviou maxistralmente coa man esquerda.

Rodríguez tamén foi protagonista involuntario dunha acción fea de Sergi Panadero, que propinou un pequeno golpe de stick ó 27 do Liceo. Cartón azul como resultado. O goleador non puido transformar a falta directa que podería ter adiantado ao seu equipo.

Pol Manrubia foi un dos xogadores liceístas máis perigosos. Imaxe: OK LIGA.

Todo isto mentres aparecía o problema das faltas acumuladas. O Deportivo Liceo atopouse cun 4-9 en infraccións que obrigou a unha xestión exhaustiva das defensas.

Un regreso fatal

Lamentablemente, o inicio da segunda parte non puido ser peor. Os seus primeiros tres minutos deixaron ata dous tantos para o Barcelona. Primeiro marcou Rodrigues segundos despois de reiniciarse o xogo. Despois, o seu asistente, Bargalló, lanzou un disparo forte e raso que sorprendeu a César e a Martí. A sangría podería ter sido maior cando o Liceo cometeu a décima falta anunciada, pero o porteiro negou a carreira do mencionado Pau.

O Barcelona anotou dous goles nada máis comezar a segunda parte

Unha mala fase que rematou e devolveu protagonismo á máis habitual no conxunto do encontro: a igualdade cun Liceo realmente perigoso. As oportunidades foron numerosas e en moitas delas destacou Pol Manrubia. O dorsal 7 enviou primeiro un disparo a gran velocidade que incluso aturdiu a Fernández e despois asistiu a Tomba. O arxentino atopouse de novo co porteiro. Nada entraba.

O acerto si acompañou nas filas culés. Dous goles de Rodrigues nos momentos de peche ampliaron a distancia e sentenciaron este primeiro partido pola final. Aínda hai moito que dicir.

BARÇA: Sergi Fernández; Ignacio Alabart, Pau Bargalló, Hélder Nunes, João Rodrigues (quinteto inicial), Joan Pascual, Sergi Panadero, Marc Grau, Sergi Llorca e Carles Grau (meta suplente).

DEPORTIVO LICEO: Martí Serra; Sito Ricart, César Carballeira, Dava Torres, Àlex Rodríguez (quinteto inicial), Bruno Di Benedetto, Pol Manrubia, Fabri Ciocale, Fran Torres e Mati Bridge (meta suplente).

ÁRBITROS: Miguel Díaz Cosme e David Cantos Bonales. Mostraron cartón azul a Sergi Panadero por parte do Barça.

GOLES: 1-0 (Pau Bargalló, min. 9). 1-1 (Àlex Rodríguez, min. 15). 2-1 (João Rodrigues, min. 26). 3-1 (Pau Bargalló, min. 28). 4-1 (João Rodrigues, min. 46). 5-1 (João Rodrigues, min. 48).

OK Liga 22/23, Playoffs polo título. Primeiro partido da final. Palau Blaugrana (Barcelona).