CRÓNICA OK LIGA 23/24 (X1) | Estrea perfecta (6-1)

30 de setembro de 2023

Pablo Cancela, autor de tres goles. Imaxe: MANU BOUTUREIRA.

O Deportivo Liceo, cun hat trick de Pablo Cancela, debuta na OK Liga 23/24 cun convincente triunfo ante o Igualada.

O primeiro día non podía ter saído mellor. Unha excelente mostra de contundencia e autoridade por parte do Deportivo Liceo de Juan Copa para converter a súa estrea na OK Liga nun gran triunfo. Coa axuda dun sempre ruidoso Pazo dos Deportes, venceu ó Igualada e sumou os tres puntos que abren o seu marcador nesta fase regular.

Un excelente punto de partida antes do primeiro partido fóra da casa, que levará ós liceístas ó Joan Ortoll de Calafell (sábado 7, 20:30h).

Autoridade e superación de obstáculos

O primeiro gol da OK Liga 23/24 tardou dous minutos e medio en aparecer. Tivo que ser do capitán. Dava Torres recibiu no lado esquerdo, disparou e a bóla terminou na rede a pesar da intervención do porteiro Guillem Torrents. Representación fidedigna no marcador dun Liceo vestido de branco que foi moi superior no primeiro tramo deste acto.

Tomás Pereira tamén debutou en OK Liga co Liceo. Imaxe: MANU BOUTUREIRA.

Non evitou que o conxunto de Juan Copa tivera que superar dificultades. Unha delas foi o empate do Igualada no minuto 11. Fíxoo Gerard Riba na área defendida por Tiago. O propio portugués tivo que empregarse a fondo pouco despois para deter o hipotético 1-2. Bruno Saavedra viu a azul, mandou ó mesmo Riba á directa e Rodrigues neutralizouna.

Superado o power play en contra, os liceístas recuperaron o control total do partido. Avisaron cun tanto de Fran Torres que sería anulado por falta previa e, ós poucos minutos, Tombita transformou outro que si valeu (2-1).

Donos e señores da segunda parte

O efecto dese gol foi total. Deu paso a un segundo acto con aínda máis dominio do Liceo, que ademais ampliou pouco a pouco a súa renda. O nome propio non foi outro que o de Pablo Cancela.

O dorsal 74, que regresaba oficialmente a Riazor, comezou o seu espectáculo no minuto 27. Primeiro rematou un bo pase de Dava, anotando o primeiro gol do seu posterior hat trick. Os outros dous virían desde o punto da directa (38 e 47), ambos de fermosa factura. Entre eles, Sito Ricart completou o que remataría sendo un 6-1 moi representativo da superioridade verdibranca.

DEPORTIVO LICEO: Tiago Rodrigues; Tomás Pereira, César Carballeira, Dava Torres, Pablo Cancela (quinteto inicial), Sito Ricart, Fabri Ciocale, Fran Torres, Bruno Saavedra e Martí Serra (meta suplente).

IGUALADA: Guillem Torrents; Uri Llenas, Tety Vives, Marc Carol, Aleix Marimon (quinteto inicial), Nil Cervera, Gerard Riba, Marc Rouzé, Guillem Llorens e Jaume Arnau (meta suplente).

ÁRBITROS: David Cantos Bonales e Álvaro de la Hera Jáudenes. Mostraron cartón azul ó liceísta Bruno Saavedra. También ó visitante Gerard Riba.

GOLES: 1-0 (Dava Torres, min. 3). 1-1 (Gerard Riba, min. 11). 2-1 (Fran Torres, min. 20). 3-1 (Pablo Cancela, min. 27). 4-1 (Pablo Cancela, min. 38). 5-1 (Sito Ricart, min. 40). 6-1 (Pablo Cancela, min. 47).

OK Liga 23/24. Xornada 1 da Fase Regular. Pazo dos Deportes de Riazor (A Coruña).