CRÓNICA | Superioridade e liderado (1-7)

Imaxe: HOCKEY GLOBAL.

Un equipo líder. O Deportivo Liceo venceu contundentemente ó CPP Raspeig para axenciarse o primeiro posto da OK Prata Feminina, propiedade verdibranca con 16 puntos unha vez finalizada a primeira volta da competición. Serven para superar ó CP Alcorcón, que conta con trece pero debía afrontar a súa xornada de descanso.

Por clasificación, xa se presentaba un encontro bastante desequilibrado a favor do equipo visitante. Non tardou en demostrar a súa superioridade. Ós cinco minutos, Bea Gaete e Isa Barros xa colocaran o 0-2. Naiara ampliouno a 0-3 despois de dez minutos de máis balanceo, e ela mesma asinou o seu dobrete desde o punto de penalti. O 0-5 tamén foi responsabilidade de Isa Barros, ó colar a bóla por debaixo do corpo de Paula García.

A primeira intervención de Katy Guscin ocorreu a falta de cinco minutos para o descanso, cando a meta liceísta mantivo a firmeza tras un bo contraataque do Raspeig. Chegado o entretempo, o partido xa tiña esencia de sentenciado. Máis que polo marcador, pola sensación de superioridade do Deportivo Liceo.

A segunda metade, polo tanto, presentou o mesmo guion. As liceístas, vestidas de branquiazul, prolongaron o seu dominio. Intensificouse coa sexta diana, obra de Andrea Ojeda ós catro minutos da reanudación. Aínda así, o Raspeig mantívose enteiro con respecto ás circunstancias e marcou o gol da honra mediante Marta Milán (minuto 37). Ale Martín clausurou a conta cun último de excelente factura, tras xogada individual. Quedou un xusto 1-7.

O vindeiro compromiso do Deportivo Liceo nesta OK Prata Feminina consistirá na visita do CP Las Rozas, primeiro encontro da segunda volta.

CPP RASPEIG: Paula García, Leyre Roche, Paula Milán, Marta Milán, Claudia Landete (quinteto inicial), Rosana Teruel, Estela Chacón, Camila Fernández e Paula Montejano.

DEPORTIVO LICEO: Katy Guscin, Andrea Ojeda, Ale Martín, Isa Barros, Beatriz Gaete (quinteto inicial), Cris Diz, Luchy Paz, Inés Temprano e Naiara Vaamonde.

ÁRBITRO: Sanz Pedrosa. Sen cartóns.

GOLES: 0-1 (Beatriz Gaete, min. 5). 0-2 (Isa Barros, min. 5). 0-3 (Naiara Vaamonde, min. 17). 0-4 (Naiara Vaamonde, min. 22). 0-5 (Isa Barros, min. 23). 0-6 (Andrea Ojeda, min. 29). 1-6 (Marta Milán, min. 37). 1-7 (Ale Martín, min. 44).

INCIDENCIAS: Partido correspondente á xornada 7 da OK Prata Feminina 20/21. Pavelló Municipal Sant Vicent de Raspeig.