CRÓNICA OK LIGA (Cuartos de Final, Partido 1) | Triunfo sufrido pero satisfactorio (5-4)

Àlex Rodríguez, autor de catro goles decisivos (centro). Imaxe: MANU BOUTUREIRA.

O Deportivo Liceo de Juan Copa chegou á primeira das súas horas da verdade e non defraudou. Debía gañar e gañou, aínda que fose con sufrimento e tras unha prórroga. O playoff polo título da OK Liga comezou da mellor forma para os homes de verdibranco, triunfantes ante o Igualada para quedarse a unha única vitoria máis das semifinais por renovar o entorchado do curso pasado.

Diante dun Riazor sabedor da importancia do choque e con Arnau Canal como descarte por problemas físicos, o Liceo saíu ben á pista pero debeu superar as dificultades propias deste tipo de compromisos. Tras un remate ao longueiro de Dava Torres (minuto 3) chegou o 0-1 dos visitantes. Foi de Uri Llenas, listo no segundo pau para rematar un pase aliado.

O Deportivo Liceo debeu remontar o 0-1 inicial de Uri Llenas

Non aturdiu ós homes de Copa. Dava atopou de novo o longueiro e Sito sufriu unha gran parada do porteiro Torrents no seu remate a bocaxarro, pero a pesar do accidente, a tendencia estaba clara. Só atacaba un equipo.

Polo seu propio peso

Os liceístas prolongaron a reacción e fixérono da mellor maneira. As anteriores ocasións erradas precederon ás acertadas. No minuto 12, Álex Rodríguez empatou (1-1) e aportou algo máis de xustiza ó marcador despois dun disparo potente que tocou o porteiro catalán, aínda que a bóla terminou dentro igualmente.

A intensidade dos ataques foi demasiada para un Igualada cada vez máis aculado na súa zona. Tiña que chegar nalgún momento e chegou. Todo comezou nunha gran xogada individual de Sito Ricart, que enfrontou a Nil Cervera e forzou o seu cartón azul.

Imaxe: MANU BOUTUREIRA.

Rodríguez foi o encargado do 2-1, sen nervos despois de ver que Torrents detivera o lanzamento directo. O descanso chegou cos homes de Juan Copa loitando aínda por un terceiro gol.

Reacción notable do Igualada

O Liceo continuou atacando nos primeiros cinco minutos da reanudación e atopou ese terceiro: o hat trick de Rodríguez (min. 30). Non se detivo aí. Tamén marcou Dava Torres no minuto 40, batendo por baixo a Torrents. Parecía a sentenza, pero non foi así.

O Igualada reaccionou tamén a un gran nivel. Tras estar o Liceo preto do 5-1, Mats Zilken reduciu distancias nunha xogada polémica. Foi no minuto 43. Tres minutos despois, Marimon e Riba conseguiron empatar aproveitando a dinámica positiva do conxunto. Marcador de 4-4. O partido dirixiuse irremediablemente á prórroga.

Un Rodríguez de novo decisivo

En dez minutos para decidir todo, o cansanzo e a indecisión trataron de impoñerse. O xogo íase decantar por detalles minúsculos e así foi. O que decidiu todo foi a décima falta cometida polos homes de Cesc Fernández.

Rodríguez, autor do hat trick anterior, foi o home que decidiu o destino deste primeiro partido de cuartos. Tal como ocorreu no 2-1, aproveitou o rexeite do lanzamento da súa directa para marcar a segundos do descanso da prórroga. A segunda metade de todos os seus compañeiros foi un exemplo de resistencia e xestión, ata que a bocina finalmente decretou a vitoria coruñesa.

Ambos conxuntos contarán agora con unha semana enteira de descanso e preparación antes de enfrontar o segundo partido da eliminatoria. A acción retomarase en Les Comes o próximo sábado 20 ás 19:30h.

DEPORTIVO LICEO: Martí Serra; Bruno Di Benedetto, César Carballeira, Dava Torres, Àlex Rodríguez (quinteto inicial), Sito Ricart, Pol Manrubia, Fran Torres, Fabri Ciocale e Mati Bridge (meta suplente).

IGUALADA: Guillem Torrents; Uri Llenas, César Vives, Marc Carol, Aleix Marimon (quinteto inicial), Nil Cervera, Gerard Riba, Bernat Yeste, Mats Zilken e Xavi Bosch (meta suplente).

ÁRBITROS: Miguel Díaz Cosme e David Cantos Bonales. Mostraron cartón azul ó técnico Juan Copa por parte do Deportivo Liceo. Víronna tamén os visitantes Nil Cervera e César Vives.

GOLES: 0-1 (Uri Llenas, min. 5). 1-1 (Àlex Rodríguez, min. 12). 2-1 (Àlex Rodríguez, min. 19). 3-1 (Àlex Rodríguez, min. 30). 4-1 (Dava Torres, min. 40). 4-2 (Mats Zilken, min. 45). 4-3 (Aleix Marimon, min. 46). 4-4 (Gerard Riba, min. 47). 5-4 (Àlex Rodríguez, min. 55).

OK Liga 22/23, Playoffs polo título. Primeiro partido de Cuartos de Final. Pazo dos Deportes de Riazor (A Coruña).