CRÓNICA OK LIGA (X22) | Clásico verdibranco (3-1)

24 de marzo de 2023

César celebra el primero de sus dos goles. Imagen: MANU BOUTUREIRA.

O Deportivo Liceo de Juan Copa supera con claridade ó Barcelona ante un Riazor abarrotado.

Final feliz para un partido colosal. O Deportivo Liceo de Juan Copa mostrou a súa mellor versión ante un Barcelona que chegaba invicto na OK Liga. Un triunfo de moitos quilates para ofrecer á afección verdibranca, presente por milleiros nas bancadas do Pazo dos Deportes de Riazor.

Esta vitoria permite ó equipo sumar un total de 41 puntos, útiles para manterse con máis diferenza aínda na terceira posición da Fase Regular. O Calafell é cuarto con 35 puntos, mentres que o Noia é segundo con 44.

Igualdade total para empezar

Todo comezou cun cara a cara intenso onde cada detalle podería marcar a diferenza. As oportunidades dos verdibrancos chegaron primeiro, co aviso de Sito Ricart ó ata entón invicto Barcelona. O exliceísta Carles Grau actuou ben. Martí Serra tamén se mantivo realmente firme baixo os paus e, de feito, acabaría sendo decisivo.

Dava celebra o gol que significou o 1-0. Imaxe: MANU BOUTUREIRA.

A primeira oportunidade realmente clara para os de Juan Copa foi para Dava Torres, que despois dunha azul a Alabart se dirixiu ó punto da directa. Grau actuou ben e, posteriormente, tamén o resto do equipo culé, que aguantou eficazmente o power play en contra.

E antes do descanso, os paus. Primeiro o de Guido Pellizzari, que fixo tremer a portería rival. Seguiuno un do visitante Rodrigues, pero o marcador quedou tal cal comezou. O realmente bo viría nos 25 minutos finais.

Impúxose o verde

Os avisos acabarían sendo realidades no minuto 33, cando Dava Torres se recompuxo da directa fallada para adiantar ó Deportivo Liceo. Pouco durou a alegría, xa que a décima infracción mandaría con éxito a Alabart á misma directa. Empate a un gol e todo por decidir para o cuarto de hora final.

Martí Serra foi decisivo con 1-1 ó deter unha directa de Alabart, que xa transformara unha

Entón chegou o momento de Martí Serra. Unha azul en contra devolveu ó dorsal 3 barcelonista á disciplina coa que conseguiu o seu tanto, pero o 10 local fíxose xigante para evitar a remontada. Detivo os seus intentos por dúas veces para manter a igualada parcial, que si se rompería pouco despois.

Fíxoo grazas a César Carballeira e dous minutos de maxia. Anotou o 2-1 no 45 para delirio da xente e, no 47, transformou un penalti cometido sobre o capitán Dava Torres. O Barça non foi capaz de reaccionar nin de evitar a súa primeira derrota en OK Liga.

O Deportivo Liceo descansará agora da acción competitiva e regresará o día 6 de abril, cando terá outra difícil proba: a visita a Reus.

DEPORTIVO LICEO: Martí Serra; Sito Ricart, César Carballeira, Dava Torres, Fabri Ciocale (quinteto inicial), Tomás Pereira, Fran Torres, Guido Pellizzari, Pablo Cancela e Tiago Rodrigues (meta suplente).

BARÇA: Carles Grau; Ignacio Alabart, Marc Grau, Sergi Llorca, João Rodrigues (quinteto inicial), Jan Curtiellas, Miquel Escala, Sergi Panadero, Eloi Cervera e Adrián Galán (meta suplente).

ÁRBITROS: Alberto Pérez Pérez e Juan Iglesias Vallina. Mostraron tarxeta azul ó liceísta Pablo Cancela por dúas veces. Tamén viron o cartón os visitantes Ignacio Alabart e Eloi Cervera.

GOLES: 1-0 (Dava Torres, min. 33). 1-1 (Ignacio Alabart, min. 34). 2-1 (César Carballeira, min. 45). 3-1 (César Carballeira de penalti, min. 47).

OK Liga 23/24. Xornada 22 da Fase Regular. Pazo dos Deportes de Riazor (A Coruña).